languages English Nederlands
richard

Richard van Kooten,

Geboren: 1968 te Hoenderloo

Richard is geboren en getogen in Hoenderloo. Hij heeft hier zijn kleuterschool en lagere school doorlopen. Hierna is hij in Apeldoorn het voortgezet onderwijs gaan volgen. Na school volgde een paar banen, ook in Apeldoorn en Hoenderloo. Hierna besloot hij voorzichzelf te gaan werken. In 1988 begon het samenwonen met Claudia. Tijdens het samenwonen besloten we beiden om aan huisdieren te beginnen. Van een kat en een klein hondje kwam de husky in huis. Dit werd uitgebreid tot 4, waarmee we konden sleeen. Eerst was het Claudia die sleede, maar in 1996 nam Richard het sleeen over van Claudia. Toen begon voor Richard het echte slee werk. Eerst met 4 honden en dit per jaar opgebouwd. Tot in 2003, toen kwam zijn droom uit; sleeen met een open-team (8 of meer honden voor de slee). Richard heeft diverse nederlandse- en europese/wereldkampioenschappen gelopen. Diverse wedstrijden werden met goed resultaat afgesloten. Door de honden ontstond het idee te gaan verhuizen naar een land met veel sneeuw, zo werd het idee geboren om met de honden een bedrijf op te zetten in Zweden. In 2005 werd de stap gemaakt.
Niet alleen 's winters zijn we actief, maar ons bedrijf heeft zich ook uitgebreid in zomer activeiten.

Richard zorgt voor alle technische-, schoonmaak-, bouw/onderhouds- en outdoorwerkzaamheden (verzorgen en trainen van de honden en voor alle soorten van activiteiten die wij verzorgen is hij gids) en is gastheer.

claudia

Claudia Beerta,

Geboren: 1970 te Apeldoorn

Claudia is geboren en getogen in Apeldoorn. Ze heeft in Apeldoorn op de kleuterschool en de lagere school gezeten. Het voortgezet onderwijs logiserwijze ook in Apeldoorn. Na school volgde baantjes. Van leren en werken tot banen via het uitzendburo. Het duurde even voor ze had uitgevonden wat haar beroepskeuze was. In 1986 werd er met de gehele familie verhuisd naar Hoenderloo, al waar Richard in beeld kwam. Met de 4 husky's die er waren is ze in 1993 begonnen met de sledehondensport. En wel eerst met de kar. Hierna kwam het sleeen, dat was vaak kijken in diepe afgronden. Hierdoor moest een keus gemaakt worden. Ze had besloten dat het voor de honden en haar eigen gemoedsrust beter zou zijn als Richard, die al vanaf het begin wilde sleeen maar niet mocht, het over zou nemen. Pas in Zweden is ze zelf weer op de slee gaan staan.

Claudia zorgt voor de administratie; (mail-)contacten en boekingen, website, inkopen, planning, tuinen, schoonmaak- en keuken werkzaamheden, verzorgen en trainen van de honden. Met name ook de training van de jonge honden die tijdens het winterseizoen oud genoeg zijn om te beginnen met hun trainingen.

jay

Jay van Kooten,

Geboren: 2000 te Apeldoorn

Jay was 1 met de honden. Hij weet in zijn korte leven al niet beter als honden, honden en nog eens honden. Hij heeft zelf 4 honden: Enzo & Image & Blacker & Bep. Toen hij eens vroeg wie er met zijn honden liep en het antwoord papa was kwam er heel mooi uit: "Papa mag ze wel lenen van mij..." Jay begon zijn schoolcarriere even als zijn vader in Hoenderloo. Toen wij in 2005 naar Zweden verhuisde, hoefde hij niet naar school. Hij had hier nog geen leerplicht. Dat werd voor hem Dagis (kinderdagverblijf). Hier heeft hij eerst rustig de tijd gehad om de taal te leren spreken. Ondertussen praat hij zweeds als of hij hier geboren is. Jay zijn interesse is dieren: het meest dinosaurussen. Jay zijn hobby's zijn ijshockey, luchtgeweer schieten, voetbal en zwemmen.

kyona

Kyona van Kooten,

Geboren: 2004 te Apeldoorn

Kyona, was een half jaar oud, en ging overal mee naar toe. Of het nu trainen of sneeuwwedstrijden waren. Niet altijd geheel zonder tegen sputteren (zoals Jay). Een dametje om rekening mee te houden. Ze was 3/4 jaar toen we naar Zweden verhuisden. Het in pakken vond ze prachtig. Nu weet ze niet beter en Nederland is voor haar het land waar we op vakantie gaan. Ze spreekt volledig en goed zweeds. Met haar blonde haren is ze net een echte zweedse.... Ook zit ze zoals de meeste zweedsen op schaatsen en wel als voorbereiding op het ijshockey! Dat is hier een cultuur en wordt ieder kind met de paplepel ingegoten.... Kyona vind ook niets mooier dan buiten te zijn. Lekker met de sneeuwscooter op pad of ijsvissen. Buiten in de sneeuw spelen is ook helemaal geweldig. Ook draait ze haar handje niet om om in het toch wel erg koude meer te zwemmen. Gewoon doen is haar motto!