languages English Nederlands

Ons verhaal

In 1991 kochten wij onze eerste husky. Zie onze reis tot 2005 onder Het begin.

In 2005 verhuisden wij met ons gezin en onze 30 huskies naar Zweden. Met als doel het werken met onze honden. Er was geen optie er 1 weg te doen, maar een baan en zoveel honden was ondertussen heel zwaar geworden. Maar ook de steeds mindere sneeuwcondities op de wedstrijdplaatsen. Dan zou werken met je honden in plaats van als hobby, een uitkomst zijn.
Wij verhuisden naar Jämtland en starten Siberian Adventure's Northern Sweden.
Kennels bouwen, vergunningen aan vragen en nog veel meer. Het opbouwen van een bedrijf.
We kregen meer en meer honden. Om met gasten te kunnen sleeen hadden we een aantal nodig. Ons doel 6 - 8 gasten kunnen ontvangen. Iedereen voldoende honden, maar wat te denken van jonge en oude honden?

Veel honden nodig dus. Wij belanden op een aantal van 65. Jaren lang hebben wij met veel plezier, veel avonturen beleefd samen met onze gasten. Altijd weer wat anders, altijd gezellige mensen.
Naast onze honden begonnen we toch ook ons schoonmaakbedrijf hier op te zetten. Het verbouwen en de honden kosten aardig wat geld.

Na jaren lang met veel plezier te hebben gesleeed, trails geprepareerd, in de winter dagen van 16 uur per dag werken, is er nu een punt gekomen waarop we aan ons zelf gaan denken.
Deze lange dagen zijn voor ons niet meer zo makkelijk vol te houden, maar wat te denken van ons gezin, die jaren lang op een 2e positie stond.
Het is tijd voor ons zelf! Het schoonmaak bedrijf is groot geworden. Te groot om naast een zo intensief touristenbedrijf te runnen.
Wij kiezen er voor om voor minder risico door te gaan. Minder weers afhankelijk te zijn. Alleen al de stress of er wel genoeg sneeuw ligt om de gasten te bieden waar ze voor komen.

Met andere woorden: Siberian Adventure's Northern Sweden is weer geworden: Siberian Adventure's. Siberian husky kennel zoals hij was toen we hier naar toe verhuisden.
Op dit moment nog 52 honden. Maar dat gaat langzaam naar beneden. Wij gaan niet meer verjongen. Er zijn een aardig aantal honden naar een goed ander huis gegaan, waar ze kunnen doen waar ze voor zijn: werken voor de slee.
De anderen die nog jong genoeg zijn gaan we zelf mee sleeen.

Nog steeds zijn er gasten welkom!! We hebben onze camping met gastenverblijf, stuga's en caravan/camper/tent plaatsen. Hier bieden wij nog in geringe mate activiteiten aan. Alles op aanvraag, niet op de bonnefooi. Dit zodat wij e.e.a. kunnen inplannen met schoonmaak en gasten.

Het is mooi geweest! Mooie tijden! Mooie herinneringen! Iets moois opgebouwd! Wat wij in de bloei van zijn bestaan afsluiten met gepaste trots.

Meer update en verhalen zullen weer gaan volgen onder: dagboek.